Kültürpark Üretici Pazarı Açıldı

Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi Kültürpark'ta coşkulu bir törenle açıldı. İzmir’de üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi bugün açıldı. Kadifekale'den sonra İzmir'in Alsancak semtindeki Kültürpark’ta açılan üretici pazarı açılışı öncesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Tarım Festivali’ni kortej yürüyüşü de yapıldı

Kültürpark Üretici Pazarı Açıldı
17 Ekim 2019 - 02:41
Festival kortejine kooperatifler, ziraat ve meslek odaları, üretici birlikleri, üniversiteler, Süt Kuzusu ve Abla Ağabey Kardeş Projesi’nde yer alan çocuklar ile çiftçiler katıldı. Korteje katılanlar, "Başka Tarım Mümkün", "Herkes Köyünde Mutlu", "Kurda, Kuşa, Aşa Bereket", "Yerelde Üret, Yerelde Tüket" gibi renkli dövizler taşıdı.
 
Festival yürüyüşü sonunda Kültürpark Üretici Pazarı'na gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılış töreni öncesi kooperatiflerin tezgahlarını gezdi, çocuklarla birlikte toprağa nergis soğanı ve aslanağzı bitkisi dikti. Kültürpark Üretici Pazarı açılış töreni Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. TAçılışta bir konuşma yapan  Başkan Tunç Soyer, "Seçim zamanı söz verdiğimiz üretici pazarlarının ikincisini açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
 
"ÜRETİCİ PAZARLARI, BEREKET MEYDANIDIR"
 
Gıda endüstrisinin üreten ve tüketenler arasında ayrım yaratan büyük gıda şirketlerinin elinde olduğunu belirten Tunç Soyer, haksız rekabet sonucunda çiftçinin kendi toprağından koptuğunu vurguladı. Bu durumu kır ve kentin uzaklaşması olarak değerlendiren Tunç Soyer, "Çağımızdaki en büyük sorunlardan birisi, kır ve kent arasındaki ilişkinin kopmuş olmasındadır. Dünyanın gıda devleri kır ve kent arasındaki duvarın daha da büyümesi için adeta seferber olmuşlardır. Gıda özgürlüğünü tesis etmenin tek yoluysa işte bu duvarların yıkılması. Bu da ancak kırda ve kentte yaşayan vatandaşlarımızın birbirine dokunabilecekleri, göz göze bakabilecekleri ve dertlerini dinleyebilecekleri yeni meydanların açılmasıyla mümkündür" diye konuştu. Karşılıklı iletişim ağını tekrar yaratacak yerlerin ise üretici pazarları gibi yerler olduğunu vurg ulayan Tunç Soyer, “Benim için üretici pazarları para karşılığı sebze meyve satın alınan yerler değildir. Bu pazarlar, bereketin çoğaldığı ve toplumun her kesimine yayıldığı meydanlardır. Üretici pazarları alışveriş merkezi değil, bereket meydanlarıdır" dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum